Останні події в Пустомитівській районній бібліотеці для дітей

2013-10-31

«Мандрівку на книгольоті» здійснили учні 3 А класу Пустомитівської ЗОШ №1 1 -3 ступеня в читальній залі нашої бібліотеки . Разом із працівниками бібліотеки діти поринули в космічні пригоди, які відбувалися 17 травня 3000 року.

Мандрівку на книгольоті

У космічному кораблі діти знайшли стареньку з вицвілими палітурками книжку. Дідусь, який був на тому кораблі, розповів юним мандрівникам, що в давнину свої знання , розповіді про всякі події люди… друкували в книжках.

Діти подорожували і проводили наукові дослідження в межах Сонячної системи, а їхніми станціями були бібліотеки минулого. Так вони дізналися про історію виникнення писемності, про папіруси, берестяні грамоти, літописи. А також що таке алфавітний та систематичний каталоги, картотеки та як ними користуватися.

Пустомитівська районна бібліотека для дітей

Розгадували кросворди про книгу і бібліотеку, виконували практичні завдання: шукали в каталогах картки письменників: Всеволода Нестайка та Михайла Коцюбинського. Від бібліотекарів на закінчення отримали домашнє завдання: зробити вдома на власні книги – алфавітний каталог.

Мандрівку на книгольоті

Кiлькiсть переглядiв: 326

Коментарi